top of page

The Menu 

Diner

Donderdag t/m zondag 17:00 - 22:00



Antipasti

Voorgerechten met grote charme. Perfect om te delen, te combineren of zelf van te genieten.




Olijven

€ 4



Focaccia

met pesto & olijfolie

€ 8



Plankje van Jongkind

Selectie van olijven, kaas, charcutterie, foccacia, pesto, olijfolie en tapenade.

€ 15



Vitello Tonnato

Kalfsmuis met tonijnsaus, ansjovis, gebakken kappertjes, & rucola

€ 14



Steak Tartare

Vers gesneden bavette, rijk op smaak met kappertjes en kriuiden. Fris, zacht en een tikkie brutaal.

€ 14



Hemelse Burrata

met pesto, pistache, pomodorini & rucola

€ 12




Pizza

Gemaakt van 48 uur gefermenteerd biga-deeg. Dun, luchtig, krokant. Zoals het hoort.




Jongkinds Margherita

Eenvoud als religie

€ 12



Pluk van de Polder

Pesto, aubergine, paprika, gekarameliseerde rode ui, mozzarella & honing. Onze vega ster op de kaart!

€ 18



De Dubbele Buurt Diavola

Salami, parmezaan, Goudse volle jonge, mozzarella, geroosterde paprika en honing met rode peper. Pittig, vol met karakter en een zoete hint.

€ 18



Zoutmans Puttanesca

Tomatensaus, tonijn, ansjovis, kappertjes, mozzarella, rode pepervlokken & knoflook. Pittig, zout en karaktervol. Gëinspireerd door de straten van Sicilië en de Zoutmanstraat in Gouda.

€ 17



St. Jan's Favoriet

Bressoala (Italiaans rookvlees), zwarte truffel tartufo, parmezaan , Goudse volle jonge, mozzarella & rucola.

€ 20



Cantina Classica

Parmaham, burrata, parmezaan, pomodorini, rucola en liefde.

€ 19



De Turfmarkt Truffel

Mozzarella, zwarte truffel tartufo, parmezaan & rucola Comfort food met karakter. Een pizza die smaakt naar avondzon, goed gezelschap en een vleugje decadentie.

€ 18



Hemelse Burrata

Burrata, pomodorini, pesto, pistache & rucola

€ 18




Pasta




Tagliatella Tartufo e Manzo

Tagliatelle in romige truffelsaus met gebakken biefstuk, Parmezaan en een vleugje citroen. Hartverwarmend, zinnenprikkelend — klassiek Italiaans met een vleugje lef.

€ 18



Spaghetti Aglio e Olio Tradizionale

Pasta zoals de Italianen ‘m na middernacht maken: knoflook, olijfolie & chili. Geen poespas — wel pure liefde. Less is amore.

€ 12



Groene Goud Pasta

Zomerse eenvoud op z’n best: verse basilicumpesto met knoflook, pijnboompitjes en Parmezaan, zacht gemengd door warme pasta. Groener wordt comfort food niet.

€ 17




Insalatas




Geitenkaassalade

Gebakken geitenkaas in filo, fruit van het seizoen, gemengde salade, dressing van gember & olijfolie

€ 18



Zomersalade

Blauwaderkaas, vers fruit, walnoten, gemengde salade dressing van olijfolie & frambozenazijn

€ 18



Caprese

Mozzarella, tomaat, basilicum & olijfolie

€ 14



Panzanella

Broodkruim, doordrenkt met gesneden tomaat, gekruid met basilicum en vinaigrette

€ 14




Dessert




Affogato al Cafe

€ 5



Scroppino

€ 7



Creme de Catallana

€ 7



Selezioni di Formaggi

ofwel een kaasplankie

€ 12


pizza foto.jpg
ChatGPT Image 31 mei 2025, 22_30_22.png
logocantinavjongkind.zwart.png

Contact

Zeugstraat 28

2801 JC Gouda

Follow Us

Instagram

TikTok

Facebook

Vacatures

“Werk jij het liefst met je handen, hart én hoofd? Bij Cantina van Jongkind leer je ambachtelijke pizza bakken, gastvrijheid geven en genieten van het goede leven. Solliciteer nu — ook als je nog geen pizzaiolo bent.”

© 2025 by Cantina van Jongkind B.V.

bottom of page